reede, 12. juuni 2009

vabamüürlik vandenõu!


Lugesin täna innojairja viimase aja postitusi. Neil on mingi uus tüüp hambus, kes olevat pervert, värdjas, vana kommunist, ansipi sõber ning viib ellu kõige jõeltumaid kuritegusid, kiuastes taga õilsaid ja süütuid.

Kõike seda (järjekordselt) lugedes tuli mulle millegi pärast meelde Jüri Lina ja tema surematu kirjatöö "Skorpioni märgi all". See oli vist esimene, aga kindlasti kõige laiemalt tiražeeritud eestikeelne vandenõu paljastamise raamat. Ka sealt võib lugeda kõige uskumatumaid väiteid, fakte, tuletisi, teooriaid ja järeldusi, analüüsi ja mõtisklust. Ainus, mis puudu, on tõsiseltvõetavus. Vormiliselt oleks nagu kõik korras, faktoloogia on viidatud jne. Aga vaadake, kelllele viidatud! Suur osa viiteid on teistele Lina-sugustele vandenõuteoreetikutele ja vabamüürlaste paljastajatale. Näiteks oli välja toodud uskumatu väide, et poolakad ründasid ise saksamaad 1939.aastal ja sakslased viisid vaid ellu rahulesundimise operatsiooni piiratud väekondingendi abil. Vaatasin viidet: algallikaks raamat, mis välja antud Berliinis 1941 :). Selliste allikate põhjal saab ju väga vahvad lood kokku kirjutada. Keera aga raamatusse jama kokku, lisa emotsioone ja kurje ennustusi ning rahvas ostab.

Teised sellised fantastilised autorid on näiteks David Icke, kes on küll osa oma elust sunnitud veetma hullumajas (oli see nüüd sksiofreenia või lihtsalt paranoilised psühhoosid) või siis see vene autor, kes on kirjutanud "Partei kulla" jms teosed. Fantastiline faktoloogia ning väga kaasahaarav tekst, aga no andke andeks, reptiloidid.......

Kõige selle juures on kõige naljakam see, et ma ei saa jätkuvalt aru, mis on vabamüürluses halba.... Või mis loomad need illuminaadid tänapäevases maailmas ikka on.

Lugedes innojairjat tekivad täpselt samad assotsiatsioonid: kes on need inimesed, keda nad nii usinalt kas sõimavad või kiidavad? Ma näiteks ei saa üldse aru, miks on vaja nii südikalt kaitsta neid vanuritelt majade välja petjaid. OK, võib-olla suudate tõestada, et üks keiss on kahtlase maiguga, aga neid juhtumeid oli neil ju hulgim! Ikka kümneid oli neid maju ja krunte, mis vanuritelt välja petetud, rääkimata läpparite järelmaksudest, mobiiliarvetest ja autoliisingutest.

Või miks on vaja süüdistada mingit kohtunikku väga jõhkrates kuritegudes (tunnistaja peksmise lubamine, tunnistaja mõjutamine, hõimlasele sobiliku otsuse langetamine), kui selliste tegude tõestatavuse puhul pole vaja ju muud, kui minna lähimasse politseijaoskonda ja kirjutada avaldus?

Innojairja, mis salanõu sa pead? Kas sa kuulud salaühingusse, mis viib varjatult läbi ilgeid rituaale surnupealuu ning neitsiverega? Või siis sinu puhul gluteenivaba saia ja liigvarajase purske tulemitega? Paljasta oma tõeline olemus, oo metsaline!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 
blog.tr.ee