kolmapäev, 3. juuni 2009

Kesk teeb ära!

Ma vist elan imelikus rajoonis, mind ootab vähemalt kolm korda nädalas postkastis Reformi või Keski reklaamsodi. Selle nädala keski pask on nii särav, et ma pean seda maailmaga jagama.

Nimelt, A4 suurusel kriitpaberil võrreldakse Ansipi valitsuse (väikses hallis kirjas: RE, IRL, SDE) ning Tallinna LV (väikses hallis kirjas: KE) otsuseid. Esiteks on juba võrdluse alus täiesti särav, võrrelda siga ja kägu, kaalikat ja õuna, perset ja munni.

Igatahes, säravamad palad

- "Kes lubab inimeste töölt koondamist?" Reform, IRL, sotsid: JAH!, kesk: EI! (sulaselge vale ju, sotsid ei poolda mitte koondamist. Ja pealegi, töölepinguseaduse sisu ei ole koondamiste lihtsustmine, aga see selleks)

- "Kes loob töökohti?" Reform, IRL, sotsid: 0, kesk: 5500 (täielik pask ju. Kus need 5500 töökohta on? Trammi- ja bussipargis loodetakse plakade vähendamise kaudu pakkuda kuni 500 töökohta kokku, kust need ülejäänud 5000 võetakse? Ja pealegi, IRL lubab oma reklaamis "hoida ja luua" 50 000 töökohta :) Mis on su vastus sellele, Eedik?)

- "Kes kaitseb pensionäride huve?" Reform, IRL, sotsid: peab vähendama pensione ja toetusi eakatele, kesk: Ei tohi vähendada! (Selge ja otsene vale, see koalitsioon on vähemalt praeguseni küll selgelt öelnud, et ei mingit pensionite vähendamist. Lihtlabane vale keski poolt)

- "Kes ehkitab kodusid?" Reform, IRL, sotsid: EI!, kesk: JAH! (munni ja perse võrdlus, mis alusel peaks riik ehitama munitsipaalelamuid, isegi nimetus ise ütleb, et see on KOVi mure. Tuletan meelde, et sotsiaalhoolekande korraldamise eest vastutab Eestis kohalik omavalitsus)

- "Kes remondib teid ja tänavaid?"Reform, IRL, sotsid: 18milli, kesk: 512 milli (esiteks tuletan meelde, et KOVi teid ja tänavaid peabki remontima KOV. Teiseks tuletan meelde, et need on siiski Tallinna tänavad ja Tallinna linna raha, mitte Keski teed ja keski rahad. Samuti võiks siia kõrvale panna numbri, kui palju kulub riigiteede remondiks, siis oleks võrdluse alus paigas).

- "Kes rajab lasteaedu?" Reform, IRL, sotsid: EI!, kesk: JAH! (Oh issand! Lasteaiad ongi ju KOVi mure. Küsiks vaid, et kus need keskerakonna lasteaiad siis kah on ja kas Edgari mõlemad sohilapsed käivad just neis, sügavrohelise tapeedi ja numbritega "104" kaunistatud lasteaedades?)

- "Kes suudab majandada?" Reform, IRL, sotsid: EI!, kesk: JAH! (See, et linnavalitsus on suutnud Tallinna eelarve ja rahanduse olukorra teha läbipaistmatuks, ei tähenda veel, et nad majamdada oskavad. Ennustan, et Tallinnas tuleb veel üks väga suur pauk selles vallas)

Ja minu isiklik lemmik:
- "Kes hoiab hinnad kontrolli all?" Reform, IRL, sotsid: Tõstavad hindu!, kesk: Langetavad hindu![originaalis mitmuses] (Seekord siiski mitte veehind ei ole kontrolli all, hoopis bussipiletite hinnad olevat langenud. See, et bussi- ja trammigraafikud on hõredamaks jäänud, see ei puutu asjasse. Ja tuletaks Keskile meelde, et Eestis on veel turumajandus, kus valitsus ei reguleeri hindu)

Kokkuvõttes: kellele peaks kaebama otseselt valetava reklaami eest?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 
blog.tr.ee