esmaspäev, 15. juuni 2009

Porr


Seletage mulle, lollile, miks ei ole 14-aastase alastipiltide avaldamine kuritegu?

Räägin nimelt sellest Verevi ranna perepeost, kus muuhulgas ka tiineka tisse näidati. Juhtum ise on ju tegelikult klassika: äsja suvepuhkusele jäänud noored tütarlapsed joovad ennast peole mineku puhul täis, ei suuda enda tegemisi ja otsuseid kontrollida ning saadavad korda lolluse. Mille tõttu on neil kainenendes väga häbi, nii et ei julge voodistki välja tulla ning ähvardavad end ära tappa. Nothing special, nagu lätlased ütlevad.

Aga miks on vaja meedial neid pilte presenteerida? Tegemist on teadvalt alaealisega, kes on alasti ja ka erootilises situatsioonis (laval tisside välgutamine ei ole ju midagi muud kui seksuaalse käitumise alla kuuluv). Kui viimati kontrollisin, oli selliste piltide avaldamine Eesti Vabariigi sees karistatav. Kui mu mälu mind ei peta, siis üks Eesti "meesteajakirjadest" sai kunagi isegi trahvi selle eest, et avaldas foto, kus küll tisse polnud näha, kuid 17-aastane ehk piiripealne modell oli erootilises situatsioonis. Nüüd aga on meil 14-aastase tissid täiesti karistamatult vaadatuima teleuudise eetris ning internetis kõigile vaatamiseks. What the fuck is going on?!?

Ärge hakake mulle rääkima midagi "rahval on õigus teada" või "õpetlik näide" või "mis ta siis ronis, oma viga". Seadus on täitmiseks ja need uudislood oleks saanud teha ka ilma nende fotodeta. Ja weekendis on need fotod üleval täiesti näopiltidega ja puha, mingi õrn udu on ainult peale pandud.

Ma ei ole mingi puritaan ja kena paljast tissi ikka aegajalt vaataks. Aga mitte 14-aastase oma. Milleks kõik need pedofiila-vastased võitlused, kui selline asi on meil peavoolumeedias pidevalt üleval?





4 kommentaari:

  1. Minu teada on 14-aastase inimesega seksimine Eestis ju seadusega lubatud. Ega see, et 40-aastane seksib 14-aastasega, pole ju "lahjam" kui lihtsalt tisside näitamine.

    Pedofiiliaga oleks rangelt võttes tegu, kui oleks 13-aastane.

    Sick & sad, aga JOKK vist.

    VastaKustuta
  2. Küsimus pole seksimises vaid erootilise sisuga fotodes!

    VastaKustuta
  3. Ei ole jah küsimus seksimises, aga poleks ju väga loogiline kui 14-aastasega seksimist peetaks aktsepteeritavamaks kui erootiliste piltide avaldamist.
    Karistusseadustiku § 178 lg 1 ütleb järgmist:
    (1) Nooremat kui kaheksateistaastast isikut pornograafilises või nooremat kui neljateistaastast erootilises situatsioonis kujutava pildi, kirjutise või muu teose või selle reproduktsiooni valmistamise või hoidmise, teisele isikule üleandmise, näitamise või muul viisil kättesaadavaks tegemise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
    Seega oleks tüdruk olnud 13-aastane, oleks veel mingit alust nende alastipiltide eest karistada. Samas on nende piltide meedias eksponeerimise puhul vähemalt minu arvates tegemist hea ajakirjandustava piiride ränga ületamisega.
    Kui õhtujuht sellele tüdrukule tõesti alkoholi andis (on justkui kuskilt silma jäänud), siis tuleks talle küll väänata KarS § 182-ga "Alaealise kallutamine alkoholi tarvitamisele". 14-aastase puhul näeb igaüks sajalt meetrilt, et tegemist pole täisealisega, kahtlus peaks igal juhul tekkima.

    VastaKustuta
  4. "Ei ole jah küsimus seksimises, aga poleks ju väga loogiline kui 14-aastasega seksimist peetaks aktsepteeritavamaks kui erootiliste piltide avaldamist."

    *kirjutab alla*

    VastaKustuta

 
blog.tr.ee